bevroren rottemeren

Foto's van een geslaagde snertwandeltocht 2015

geslaagde snertwandeltochtWat een mooie eerste editie van de snertwandeltocht Rottemeren is het geworden. Ondanks de regen hebben rond de 100 deelnemers genoten van een van de mooiste plekken in Zuidplas. De wandeling voerde langs de draaiende molens. Er kon wak worden geslagen, er was een speurtocht naar schaatsen en er waren vragen over de molens te beantwoorden. Bij de molen van de familie Ottevanger kon genoten worden van koek en zopie en kon iedereen op de foto.

Veel deelnemers hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid het Koornmolengat in de winter te bezoeken. Heel interessant te zien dat er al heel veel aalscholvers witte plekken hebben bij de poten waaraan je kunt zien dat ze zich klaarmaken om te gaan broeden. Omdat de aalscholvers eerder nestelen dan de reigers zijn er minder reigers dan voorheen. Na de wandeling werd er genoten van een heerlijk bakje erwtensoep of portie poffertjes. Met de activiteiten onderweg waren ook prijzen te winnen, deze zijn gewonnen door de volgende personen:
Schilderij van Gre den Otter: Gertine de Wit
Winterpakketten: Nel van Demen, Lida Ottevanger, Janny v.d. Waal, Lallas v.d. Waal en Esmeralda.
Jaar-lidmaatschap Molenvrienden: Monique den Breejen, Familie Clemens (Adrie en Dylan), Familie Gouw, Familie Hagoort (Joahn, Marijke en Sam), Fred Meijer, Familie Moerman, Suzanne Slagboom en Niek Rademaker.

Er waren onderweg 11 schaatsen te tellen en de molens zijn gebouwd in: 1722, 1729, 1730 en 1792.
De te tellen molens onderweg zorgden voor enige verwarring, de organisatie heeft deze vraag niet meegewogen in de beoordeling.

Prijswinnaars die hun prijs nog niet hebben ontvangen ontvangen deze zo spoedig mogelijk.

Iedereen hartelijk dank voor de deelname. Ook iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen om deze dag tot een succes te maken en natuurlijk ook de sponsoren; drukkerij Van Marle, Veerman financieel Adviseurs, Gre den Otter, Fam. Ottevanger, Eetcafé de Roerdomp, Hart van Holland.

Klik hier om de foto's te bekijken en te downloaden.

Additional information